Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Master Yi?

flyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Według mnie bardziej do jungli, chociaż i tu i tu są obecnie lepsze picki. Np. na topie częściej się widzi Riven, Garena, Fiore, GP. A na jungli Skarnera, Elise, Evelynn.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Master jest tak na prawde junglerem i nie wiem kto wymyślił gre yi na topie. Bardzo łatwo na linii jest go skontrować . Pickniesz takiego jaxa albo pantheona a nawet riven i yi jest martwy. Dodatkowo jest papierem a co idzie za tym? Idealny kąsek dla mojego rengarka <3 czyli krótko mówiąc - jak dla mnie to jest po prostu jungler

Opublikowano

Moim zdaniem podczas grając masterem na topie nie da się w pełni wykorzystać potencjału tej postaci. Na topie przed szóstym levelem jest bardzo łatwy do zgankowania, poza tym jest zbyt papierowy na tą metę. W jungli ma dobry clear i chory powerspike po wystackowaniu nowego devouera + czerwony smite.

giphy.gif

Opublikowano

Only Jungle Masterem na Top-ie się marnuje ;)

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Tylko jungle :) 

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Master Yi na topie za mało wnosi do teamu, nie dość, że większość tanków go zje to jeszcze nie posiada żadnego cc, które by pomogło drużynie.

Najlepiej się sprawdza w jungli lub ostatnio prosi (np Faker) zaczęli go grać na midzie, gdzie pełni rolę zabójcy. 

Osobiście odradzam jakoś super się skupiać na tym champie ponieważ jest po prostu za łatwy do zabicia. Na wyższym poziomie (jakoś platyna + ?) zwykle poleci od razu focus na niego i zanim cokolwiek zrobi bd martwy. 

Oczywiście bdb Master Yi poradzi sobie ale i tak jako postać oferuje jedynie dmg podczas gdy inne postacie zwykle dają o wiele więcej dla drużyny (np Kayle z devorerem zadaje aoe dmg podobny do tego co robi master w 1 postać + leczy, przyśpiesza, slowa daje i ekstremalnie mocnego ulta, a Vi 2 ccki i jak jej dobrze pójdzie bd niesamowicie groźnym zabójcą a jeżeli nie uda się gra zawsze może być tankiem z dobrą inicjacją). Jeżeli szukasz fajnego zabójcy do jungli, którym ugrasz coś w każdej lidzie -> Rengar. Niezły na topie i bardzo mocny w jungli, zabija w 2 sek, może być tankowaty, w przeciwieństwie do mastera zwykle jak się pojawi 1 postać umrze zanim zdąży dolecieć do niego jakieś cc. W połączeniu z Orianną (wbiega z kulą w środek i morduje przy ulcie Ori) może carrować większość gier. 

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Tylko Jungla <3 ile gier wyccarowałem masterem. Tylko enemy pisze no skill champ :3 Robisz jungle od 1 lv wracasz się dopiero po maczete na stackowanie niedawno wbiłem nim 5 Lv masterii naprawde z*******a postać. 
Ale i tak nic nie przebija mastera pod AP ult Q zabij Q zabij Q zabij win xD

Opublikowano

Na midzie działa ale jak wyskoczy mu taka diana czy zed to kappa 

Jest to mider strasznie sytułacyjny 

Na jung daje sobie rade ma dobre dmg leczenie i fajnego ulta 

Na topa dostanie takiego jaxa czy riven i nic nie zrobisz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...